• Museum
  • Museum
  • Museum

Het museum

Het Museum voor Naaldkunst, oorspronkelijk gevestigd in Wedde (Gr.), is in 1987 opgericht door Hennie Stevan-Bathoorn. In 2007 volgde de verhuizing naar Winschoten.
De collectie bestaat uit fraaie handwerkrollen uit voormalige meisjesinternaten, merk- en stoplappen vanaf 1650, fraaie naald- en kloskanten vanaf begin 1600, proefstukken van kunstnaaldopleidingen en een uitgebreide verzameling naaigerei. Specialiteit: Groninger merklappen in gekleurde en zwarte zijde. Hennie en haar man Sjoerd schreven een boek over de geschiedenis van de Groninger merklappen: "Zwarte merklappen uit het Oldambt Gr.) 1800-1880"

Vanwege de gezondheidstoestand van Hennie kan het huismuseum vanaf 2016 helaas niet meer worden bezocht. Veel van de collectie is terug te vinden in de boeken die het echtpaar Stevan heeft geschreven. Voor meer inlichtingen: zie deze website of email naar Hennie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Entree: € 6,00 p.p. vanaf 4 personen, inclusief rondleiding, koffie of thee met Groninger koek.

Entreeprijzen